Back in UK

Efter tio dagar i Sverige och tio timmars resande ar jag tillbaka i Skottland. Sa borjade jag mitt inlagg igarkvall. Innan allt forsvann och vagrade publiceras. Forsoker igen da...

Nar jag flog for forsta gangen forra aret var jag skitradd. Mest for att do. Mmm...jag tror till och med jag skrev ett testamente. Nar jag inte dog blev jag lite modigare. Numera ar jag inte radd for att flyga langre. Jag ar radd for att krascha. Jag har ett litet kontrollbehov, darfor valjer jag alltid att sitta vid fonstret. Jag inbillar mig att det kanns battre om jag kan se sprickorna i vingen, att motorn borjar ryka, att en fagel flyger in i propellern eller att vi narmar oss marken alldeles for tidigt och snabbt. Jag tror att det ska kannas battre da; Namen, jassa! En pippifagel mosades just i propellern? Jomen, jaha! Nabben och benen har fastnat i roterbladen? Okej, propellern har slutat fungera och vi kommer storta och krossas mot klipporna darnere? Jamenserru, det ar okej med mig, for jag sag det komma. Storta pa bara. Jag ar beredd. Jag ska inte stora dodsdykningen. Jag ska luta mig bakat och slappna av, jojomen... Jag ska vara alldeles alldeles tyst. Keep on, storting.

Lite sa tror jag det ar. Om jag ar knapp? Ja, en gnutta misstanker jag. Men nar jag inte inbillar mig att jag sitter dar och ska do vilken minut som helst sa ar fonsterplatsen dessutom den basta. Man kan se molnen, och figurerna som bor dar och det ser ut som i Nalle Puh-land alltihopa och det kanns lite magiskt. Om det ar klart vader kan man titta pa bilarna darnere som ser ut som leksaker, pa sjoarna som ter sig som vattenpolar eller de snokladda bergstopparna som ar narmare an allt annat. Det gar liksom lite fortare da. Och da ar jag inte ett dugg radd. Varken for att flyga eller krascha. Det ar bara nar min hjarna blir uttrakad och later fantasin skena som jag inbillar mig dodsscenarion. Som nar jag satt dar igar och sag jattefins moln som sag valdigt hoppvanliga ut. Fick en plotslig lust att krossa ruran, skutta ut och leka i molnen. Men da tar min fornuftiga sida (ja, jag har en sadan, om an val dold) over. Man KAN inte krossa rutorna och hoppa ut dumskalle! For det forsta ar molnen inte fasta och ulliga och du skulle ramla rakt igenom och falla jattelangt ner och mosas mot grantopparna om du inte dor av skrack innan den. For det andra; har du sett storleken pa fonstret. som en kokosboll ungefar. Pyttelitet. Du skulle aldrig komma ut genom det. Du ar alldeles for stor for ett kokosbollsstort hal, knappis. Da tackar jag fornuftet, tar upp aftonbladet och laser sportbladet istallet. For det verkar lagom Svensson och normalt. Det blir man formodligen inte insparrad av.

Jojomen. Det ar sadant har som jag tanker pa. Nar jag flyger. Men jag ar inte radd for att flyga. Jag gillar det. Man lar sig sa mycket om sig sjalv och sitt eget forstand...(om man hade haft nat...)

Till slut landade vi, (aven om jag tyckte att piloten flog onodigt nara havsytan) hela och rena. Tack for det. Tack snalla herr pilot och ryanair.

Idag var jag tillbaka pa jobbet igen. Okej, men inte wow. Trott efter pokernatt med sambon (som jag INTE ar ihop med, men tanker kalla sambo anda for jag tycker kombo later tontigt, ok?) Men det ar bra att vara har...aven om jag inte ville lamna Sverige. Jag tycker ju om det har...fast Hemma i tuna ar annu mer lockande for tillfallet. Men jo, det har ar ocksa lite...hemma. 

Fick just en uppenbarelse; ar det for att jag ar sahar knapp ibland som saker inte alls gar min vag? Skrammer jag manniskor? Skramde jag dig? Borde jag ha varningsskylt, manntro?

Jag kan inte valja hemma, det dar man slipper tanka eller det dar man kanner att man lever?


Kommentarer
Postat av: lollo

Hoppas resan tillbaks gick prima.Ha en bra Första Advent och må så gott.Många Kramizar!

2009-11-29 @ 11:01:58
URL: http://lollopettersson.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0