Fattigmansjul

Har nyss varit ute pa en promenad...skulle handla lite och tankte passa pa att titta lite i folks fonster. Japp, jag ar en sandar laskig fonstertittare som gillar att titta in i andra manniskor hus. Jag ar en otack person. Otack! Tankte titta lite pa fina ljus och sant sa har efter advent i novembermorkret. Men na, hela stan ar fortfarande svart och gra. Inte en endaste stake eller stjarna sag jag lysa, inte ett enda julpynt. Inte. Ett. Enda. Jag fick nastan satta mig ner pa trottoarkanten, ta mig for brostet och ta djupa andetag. Forutom en skitful blinkande snogubbe fanns inte nagot fint att titta pa. Besvikelse! I min desperation skulle jag pynta mitt eget hem med levande ljus och blommor. Men na, inte det heller. Jag vagrar ta in turkosa ljus i mitt hem och julstjarnorna som skulle vara roda hade redan vissnat och lutade mer at det svarta hallet. Vafan! Javla ojuligt stalle det har. Men det var kallt, ungefar som pa vintern i alla fall. Och jag hade bade vantar och halsduk. Det narmaste jul jag kom idag.

Sak samma. Ska skaffa mig en julgran. Sa smaningom. Nat ska jag tamefan ha nar jag ska fira jul ensam harborta! Nagra flaskor vin, choklad och julgran sa bor jag overleva. Jojomen.

Har fixat middag till lillfamiljen nu. Nu gar det bra att komma hem. Och kopa med er en flaska vin. Glomde det viktigaste och orkar inte ga ut igen. Jag har tant ljus i alla fall. Hittade ett par hemma. far duga...sa lange. Men snart...snart...da javlar ska det julpyntas!

Som man sager...man saknar det inte forran man inte har det...


Morgonpinsamheter...

Mandag morgon. Vaken innan elva. Med tanke pa att jag inte klev upp innan fyra igar kanns det valdigt bra tycker jag. Som om jag ar uppe i ottan. Eller just gjort frukost at 9 ungar pa 20-talet. Eller som om jag skulle kunna aka skridskor staende pa ett ben. Ni vet, som att klara det omojliga. Lite superhjalteaktigt sadar... Dessutom maste jag nog ga till affaren idag. Kla pa mig och lamna huset. Det gjorde jag minsann inte igar. Det var ett mycket enklare liv igar. Skrubba lite badrum och slippa kliva ur pyjamasbyxorna. Varldens basta deal.

Skulle nog behova lite superhjaltekrafter idag. For att kliva ur den har otroligt skona sangen. Ugly Betty pa tv, da kan jag ju bli kvar har hur lange som helst. Om jag kunde valja skulle jag tycka det vore praktiskt att kunna flyga och bli osynlig. Da skulle jag ta fonstervagen till affaren, flyga dit utan att byta om och sedan tillbaka till sangen. (Far mig att tanka pa sangen om superhjaltar som nagon berattade om for mig...det var mycket bra superhjaltekrafter i den sangen...hehe...) 

Fick just problem. Kissnodig. Fan. Da MASTE man kliva ur sangen. Ok...

Herregud. Insag precis hur mycket skit jag kan fa in i en blogg. Helt otroligt. Sa man blir lite generad nastan. Tanka sig...att det var tillatet...att skiva sahar pinsamt daliga inlagg...hmm...Jaja, vissa har det bra. Komma undan med san har skit. SKIT, sager jag! Dalig skrivet, ointressant, trakigt, blekt... Usch, sager jag bara. USCH! Nastan sa man skams lite bara for att man laser elandet. SKAMS gor man. SKAMS! -Ajda, harda kritiker...men jag visste det. Dalit inlagg. Sa gar det nar man oppnar datorn sa fort man oppnar ogonen. Fantasin ar lite lag just da...  

Tank vad bra det vore om nan ville komma med lite frukost nu...

 


I mitt alderland

En efter en lämnade vårt hem
Fast alla vi var bofasta i himmelen
Lämnade allt så barnsligt och kallt
Kvarglömda är vi med minnen överallt

Och gamla rum dom fylls med nya vänner
Men det finns ingen plats för dig och mig i allt det här
Jag hatar er jag hatar det som händer
Och jag vet inte längre vem du är.

Det är bara du och jag kvar
Det är bara du och jag kvar
Det är bara du och jag i Alderland
Det är bara du och jag kvar
Det är bara du och jag kvar
Det är bara du och jag i Alderland
I Alderland är inget som det ska

Ni ringer ibland dit guldet blev till sand
Ni säger att ni saknar oss och Alderland
Men vad ni än gör, gamla minnen dör
Kvar är jag med känslan att va utanför


Och jag vill inte skaffa nya vänner
men du har hittat nya rum och liv att leva med
Jag hatar att jag känner det jag känner
Men jag vill inte va här utan er

Det är bara du och jag kvar
Det är bara du och jag kvar
Det är bara du och jag i Alderland
Det är bara du och jag kvar
Det är bara du och jag kvar
Det är bara du och jag i Alderland
I Alderland är inget som det ska

Nere på vårt fik så har jag saknat era skratt en längre tid
Men nere på vårt fik sitter en flicka som är stark och jag går dit.

Först nu kan jag förstå allt det som händer
Att Alderland är evigt, enbart människorna byts ut
Jag kommer alltid minnas mina vänner
Men tiden här för mig har nått sitt slut


Forra gangen jag publicerade den har texten var precis innan jag flyttade. Da tyckte jag att texten passade mitt liv ganska bra. Men nu. Nu sex manader senare har det aldrig stamt sa bra. Orden kanns som skrivna for mig och varje ton ar som ett slag i magen. Dumma dumma huvud som tanker alldeles for mycket. Det kostar att ligga. Punkt.

Men det finns ingen plats for dig och mig i allt det har
...men du har hittat nya rum och liv att leva med...
men vad ni an gor, gamla minnen dor... (Pfff...jag glommer aldrig)


Tank vad finurligt att Mimikry visste hur det skulle bli nar jag flyttade. Helbra killar...


I mitt alderland kan jag fortfarande hora ditt skratt...det ekar och jag ler...

FB hatar mig

Mera sondagspladder...da sitter vi har igen... Jag, sambon och Zynga Poker pa Facebook. Vi ar sa sorgliga. Ofta innebar det att han spelar och jag maste logga in och ut hela tiden eftersom spelet uppebarligen hatar mig...men anda... Det ar darfor jag mellanlandar lite har. Fordriva tiden nar spelhelvetet laddar. Igen. Sedan kanske jag kan spela en hand innan jag skriver ett nytt stycke. Om nagot annat minst lika onodigt och trakigt.

Nehe....inte det. Ska tydligen inte alls spela... Facebook straffar mig for att jag har varit lat och suttit framfor datorn och sovit hela dagen. Jag ar leeedig. LEDIG! Man FAR vara lat da. Forbannade diktatur! Sa sambon spelar ensam och forlorar hela den artificiella hushallskassan. Jag behover vara dar och halla koll pa pengarna...

mmm...kanske skulle sova istallet da...latt nar jag vaknade fyra idag.

Sa ju att jag var lat...

Las inte det har, det ar anda bara sondagsangestbakfyllepladder

Ser jag ut som en poet, en poet... En sadan som skriver dikter om kanslor och tankar och rosor pa rim. En poet. Som jag. Som anvander ord som vapen som tanker for mycket som inte kan halla det inne som...rimmar illa. Jag ar ingen poet. Det jag skriver ar inga dikter det jag sager ar alltid sant och javligt ofta svart att forsta. Jag skriver om tankar...och kanslor...och sadant som spranger nagonstans i mitt brost som maste komma ut som jag inte kan saga for ingen forstar anda. Sa jag skriver...och latsas. Ar jag en poet?

Och du och du som sa ofta ar det som spranger. Som jag skriver om istallet for att prata om for det gor for ont. Men i huvudet far det inte plats. Dar spranger fortfarande varken efter vinet igar. Jag forsokte gomma dig. Dar. I huvudet. Bredvid vinvarken. Jag letade i brostet...efter plats...efter rum...du har plats dar...nagonstans nara hjartat har du ett rum. Men idag...var ingen bra dag for dig att stanna inne. Det varkte. Vadret var vackert ute sa...sa idag slappte jag ut dig. Inte som en manniska av kott och blod som jag slapper taget om men som ord pa ett papper eller ett virtuellt dagboksblad. Det kanns mindre om man delar...delad gladje...halverat ont.

Na javlar jag ar nog ingen poet for inget rimmar och kalligrafi vet jag inget om och att rimma pa ros...mos...kos...nos...ar inte alls lika vackert som att lata det morka det svarta det onda, det skimrande sippra ut mellan revbenen ut genom fingertopparna ut...pa papper. Pa mitt virtuella dagboksblad. Poet det blir jag aldrig...men jag forsoker lara mig att vara manniska, att ta mig igenom dagar, att linda in kanslor tankar i svartolkade texter och kanna att det lattar. Det lattar.

Jag forsoker lara mig forsta andra manniskor, det kommer aldrig att ga, forsta varfor de trodde att logner skulle fa det att forsvinna for det gor det aldrig och alling kommer alltid franm i slutandan. Nu gommer jag er ocksa, bakom mina revben, en bra bit fran hjartat, bakom galler sa att saga. Stanna dar, er orkar jag inte ta hand om idag.



Advent...att vanta...att sakna

Spenderar dagen i sangen. Kanns bortskamt. Jag har tvn pa, datorn i knat, huset for mig sjalv. Har dock stangt dorren. Tror det hjalper. Far mig att glomma hur nedervaningen ser ut och att jag maste stada... Nattens festande gjorde minsann inga underverk for hemmet. Hittade kottfars pa halva koksgolvet imorse, vinglas overallt, disk... Vafan..tanker stanna har ett par timmar till. Om man inte ser det finns det inte. Har pa overvaningen ar det bara jag och facebook och nagra halvt okanda bloggar.

Kaldolmar hade varit gott idag...vem lagar at mig??

Ledig imorgon ocksa. Lyx. Vet inte riktigt vad jag gor har langre med tanke pa hur dott det ar. Dessutom ar alla, (ja ALLA) andra i mitt kok lediga hela javla december. Ensam kvar ar Jennie. Fint. Far sallskap av killar fran main-kitchen. Ska bli skont med lite ombyte, roligt...gor mig inget att spendera julen har. Ska kla julgran och dricka vin. Inte jattejobbigt...

Upptackte nyss att det ar forsta advent idag. Da ska det ju vara morkt och tanda ljus och sno och sant...har ar det regnigt och ljust ute. Forstar inget alls...

Sa nara kan ingen ga...kommer inte narmare an sahar...



Back in UK

Efter tio dagar i Sverige och tio timmars resande ar jag tillbaka i Skottland. Sa borjade jag mitt inlagg igarkvall. Innan allt forsvann och vagrade publiceras. Forsoker igen da...

Nar jag flog for forsta gangen forra aret var jag skitradd. Mest for att do. Mmm...jag tror till och med jag skrev ett testamente. Nar jag inte dog blev jag lite modigare. Numera ar jag inte radd for att flyga langre. Jag ar radd for att krascha. Jag har ett litet kontrollbehov, darfor valjer jag alltid att sitta vid fonstret. Jag inbillar mig att det kanns battre om jag kan se sprickorna i vingen, att motorn borjar ryka, att en fagel flyger in i propellern eller att vi narmar oss marken alldeles for tidigt och snabbt. Jag tror att det ska kannas battre da; Namen, jassa! En pippifagel mosades just i propellern? Jomen, jaha! Nabben och benen har fastnat i roterbladen? Okej, propellern har slutat fungera och vi kommer storta och krossas mot klipporna darnere? Jamenserru, det ar okej med mig, for jag sag det komma. Storta pa bara. Jag ar beredd. Jag ska inte stora dodsdykningen. Jag ska luta mig bakat och slappna av, jojomen... Jag ska vara alldeles alldeles tyst. Keep on, storting.

Lite sa tror jag det ar. Om jag ar knapp? Ja, en gnutta misstanker jag. Men nar jag inte inbillar mig att jag sitter dar och ska do vilken minut som helst sa ar fonsterplatsen dessutom den basta. Man kan se molnen, och figurerna som bor dar och det ser ut som i Nalle Puh-land alltihopa och det kanns lite magiskt. Om det ar klart vader kan man titta pa bilarna darnere som ser ut som leksaker, pa sjoarna som ter sig som vattenpolar eller de snokladda bergstopparna som ar narmare an allt annat. Det gar liksom lite fortare da. Och da ar jag inte ett dugg radd. Varken for att flyga eller krascha. Det ar bara nar min hjarna blir uttrakad och later fantasin skena som jag inbillar mig dodsscenarion. Som nar jag satt dar igar och sag jattefins moln som sag valdigt hoppvanliga ut. Fick en plotslig lust att krossa ruran, skutta ut och leka i molnen. Men da tar min fornuftiga sida (ja, jag har en sadan, om an val dold) over. Man KAN inte krossa rutorna och hoppa ut dumskalle! For det forsta ar molnen inte fasta och ulliga och du skulle ramla rakt igenom och falla jattelangt ner och mosas mot grantopparna om du inte dor av skrack innan den. For det andra; har du sett storleken pa fonstret. som en kokosboll ungefar. Pyttelitet. Du skulle aldrig komma ut genom det. Du ar alldeles for stor for ett kokosbollsstort hal, knappis. Da tackar jag fornuftet, tar upp aftonbladet och laser sportbladet istallet. For det verkar lagom Svensson och normalt. Det blir man formodligen inte insparrad av.

Jojomen. Det ar sadant har som jag tanker pa. Nar jag flyger. Men jag ar inte radd for att flyga. Jag gillar det. Man lar sig sa mycket om sig sjalv och sitt eget forstand...(om man hade haft nat...)

Till slut landade vi, (aven om jag tyckte att piloten flog onodigt nara havsytan) hela och rena. Tack for det. Tack snalla herr pilot och ryanair.

Idag var jag tillbaka pa jobbet igen. Okej, men inte wow. Trott efter pokernatt med sambon (som jag INTE ar ihop med, men tanker kalla sambo anda for jag tycker kombo later tontigt, ok?) Men det ar bra att vara har...aven om jag inte ville lamna Sverige. Jag tycker ju om det har...fast Hemma i tuna ar annu mer lockande for tillfallet. Men jo, det har ar ocksa lite...hemma. 

Fick just en uppenbarelse; ar det for att jag ar sahar knapp ibland som saker inte alls gar min vag? Skrammer jag manniskor? Skramde jag dig? Borde jag ha varningsskylt, manntro?

Jag kan inte valja hemma, det dar man slipper tanka eller det dar man kanner att man lever?


En och en halv dags-ångest.

Jag blir lätt bitter när jag är i Eskilstuna. Har jag kommit på. Saker går liksom inte min väg och när man har begränsad tid vill man göra så mycket som möjligt den tiden man har. Det går sådär... Det kliar i mitt huvud och förvirrarar mig lagom bra när jag inte vet hur jag ska tackla saker. Jag gillar inte att tappa kontrollen... När bollen plötsligt ligger hos någon annan och jag inte har en jävla aning om hur jag ska ta tillbaka den. (Egentligen vill jag inte ta tillbaka den. Jag vill dela. Men det verkar inte spela någon roll...) Jag är helt plötsligt förvandlad till en av dom där patetiska brudarna med paranoia skrivet i pannan. Jag gillar det inte. Alls.

Gick ut med Daniel och Malin igår. Underbara dom! Middag på bistro och barhäng hos Fimpen. Och allt var som vanligt, som förr igen. Och jag gillar det. Rökte på gatan utanför Time Out, promenerade hem genom parken, i vattenpölarna, i lerpölarna, kollade efter mystiska överfallsmän, somnade senare än beräknat.

En och en halv dag kvar hemma. Ångest! Sedan tillbaka till sambon/kombon som i ett svagt ögonblick sa att han skulle ha huset städat när jag kom hem. Han sade även att ingen varit i mitt rum, men att han stulit en flaska vin...som stod i min garderob. JAg räknar inte riktigt med att han ska ha städat...det är inte hans grej.
 
Vad sägs om att följa med mig tillbaka, skapa en alternativ verklighet i min värld?

Men vafan...jag hade väl inga höga krav...


Att tränga sig i kön

I ett halvår sisådär har jag bott i ett land där folk dööööör av svininfluensan. Säger dom. Jag hörde om nån som dog i Glasgow två veckor efter att jag flyttade dit. Det var ju sorgligt. Men efter det. Tyst. Här hemma har det varit svinhysteri. Massvaccination. Panik. Riskgruppsletande. Någon påstod att jag är riskgrupp. Konstigt. Menmen, medgörlig och väluppfostrad (!!!) som jag är går jag med på en liten vaccination. Sprutor har väl ingen dött av, eller hur? ELLER??

Sak samma, riskgrupp som man är tränger man sig före i kön och går dit och snor en dos från ett skolbarn. Det känns ju bra. Stjäla godis från småbarn, vaccin från ungar...någon kommer bli sjuk. I svinis. Och det kommer vara mitt fel. Mmm... Jag kommer bli jagad på gatan. För ett barn blev sjukt. Och det var mitt fel eftersom jag trängde mig. Men jag kommer vara frisk. Jag kommer aldrig få svinis. Jag, Jennie, 25 år gammal, snodde en dos vaccin från ett barn. Jag är frisk. Ingen svinis här inte. Jag trängde mig...

Jag tror jag straffas. Tror jag har en grym huvudvärk idag...

Tre dagar...och jag saknar dig redan. Är det också ett straff för att jag stjäl vaccin?

Tid att älska.

Jag har haft en sån där julkänsla i kroppen hela veckan. Jag gillar inte ens jul, men jag gillar när det är mörkt och det regnar och det är tända ljus. Det är lite jul för mig. I övrigt är julafton till för småbarn. Men det mörka är bra. Och ljusen. Och regnet. Och regn har vi massor av.

En vecka hemma. Jag som skulle göra så mycket har inte gjort ett dugg. Alls. Hade en jättemysig onsdag med vänner och viktiga människor. Sedan har jag...eh...inte gjort nåt mer. Spenderade lördagkvällen med Anneli, som förr, dagens och skvaller och cigg under fläkten. Men hur bra allt än var/är...så åker jag ändå tillbaka på torsdag. Det är inte jättelockande just nu. Nu vill jag stanna, fixa saker, förstå saker, hitta rätt. Typ så. Men när man är vuxen fungerar det tyvärr inte så. JAg har ett jobb at gå till på fredag som man inte bara kan skita i. Det är synd. Jag känner för att skolka och stanna. Ett tag. Tills jag vet, tills jag ser...

Men det fungerar inte så när man är vuxen, är jag den enda som är vuxen?

Till Marielle ikväll. Träffa folk igen. Försöka inte somna.

Försöka inte ruttna inifrån av saker som jag inte förstår...

Tre dagar kvar. Jag känner mig stressad.

Har ni inte redan lyssnat på låtarna nedanför så är det dags att göra det nu. Underbar musik. Musik att älska. Musik att älska till. 

Musik att älska...(till...)

.

Drown together



Take this love, my dear, and cherish it in your heart
You shall have no fear'
Nothing could tear us apart
Accept this love sincere, from the bottom of my heart
for now our time is here'
and love shall heal the scars
Now twilight hides the clear, and haunts the day away
We cross the last frontier,
and it sets our hearts ablaze
The Waves lie still and gleaming on Our Sea
'and we're drifting down the stream'
Let's drown ourselves in this love
my darling, my only one
Let's give our lives for this love we are in
- make it forever'
Let me dry your tears
and hold you in embrace
Until we disappear in the crimson haze
The Flames rise still so freezing on Our Sea
'and we're drifting down the stream'
Let's drown ourselves in this love
my darling, my only one
Let's give our lives for this love we are in
(we'll) do it together'
"'and we take our dive into the waters of eternity'
'here all pain has died and the only ones are you and me'"
The Haze lies still and bleeding on Our Sea
'and we're drifting down the stream'
(-to eternity!)
Let's drown ourselves in this love
my darling, my only one
(Let's) set sacrifices for this love we are in
- make it forever'
Let's drown ourselves in this love
Let's give our lives for this love we are in
(we'll) do it together'




Killing me, killing you (kill me again with your love)




Baby, have you seen, there is a snake in our paradise
A serpent that's wriggling between us
and freezing our feelings to ice

And with each drop of blood we bleed because of this
something so precious dies and it feels it really is...

Killing Me Killing You
Killing all we have
As our loves wither away

Burning Me Burning You
Burning us to ash
Drowning us in a sea of flames

Darling, do you feel, there is a storm coming our way
The burning light between us is already starting to fade

The fire in our hearts is smothered by the rain
And the crimson flame of passion turns into something grey

And with each drop of blood our shattered hearts ever bleed
something so precious dies and is lost eternally

Killing Me Killing You
Killing all we have
As our loves wither away

Burning Me Burning You
Burning us to ash
Drowning us in a sea of flames

Each teardrop from your eyes
Makes something inside me die
Each of these days that draws us apart
Takes a piece from my
Takes a piece from my heart

Kill me kill me kill me again with your love
and chase the storm away
Bring me bring me bring me the end with your love
and haunt the demons away

Killing Me Killing You

Killing Me Killing You
Killing all we have
as our loves wither away

Burning Me Burning You
Burning us to ash
drowning us in a sea of flames

Kill me kill me kill me again with your love
and chase the snake away
Bring me bring me bring me the end with your love
and haunt the serpent away


You are the one




You're the light at the end of the tunnel
The beacon fire in the dark
The glimmer of hope and truly the meaning of my life

I say this with all of my heart

You are the only one for me
Year to year, in words and deed
In all this chaos the trace of clarity
You are the only one I see
My first and last, my all and everything
You are the one

When dusk falls and obscures the sky
You're the shine of the Northern Star
No dead of night can fade the brilliance of your light

I say this, holder of my heart

You are the only one for me
Year to year, in words and deed
In all this chaos the trace of clarity
You are the only one I see
My first and last, my all and everything
You are the one

You are the only one
In the heart of winter the comfort of the sun
You are the one, my love, you are the one

Vill du vara mitt handbagage?

...och plötsligt kommer jag på mig själv med att få lite panik. Jag känner hur ångesten kryper över mig som en blöt, illaluktande filt och jag vet inte om jag vill gömma mig under den eller kasta av mig den... I ett svagt ögonblick inbillar jag mig att jag inte vill åka tillbaka till Skottland. Jag inbillar mig att det är bra här (när jag egentligen vet att det är ett fåtal människor som är bra, inte själva platsen.) Jag trivs i Skottland, i mitt hus, med sambon som stjäl all alkohol jag tar in i huset, som röker alla mina cigaretter, som aldrig sover eller duschar och inte kan träffa en toalettskål om hans liv hängde på det. Jag gillar stället, men jobbet är tråkigt som fan numera. Men jag inbillar mig att det är okej. Ett år på Luxury Collection-hotell SKA jag ha på papper innan jag flyttar hem igen. Jag ska!

Sedan kan det ha att göra lite lite med att Statt byggs upp igen. Men när det händer, då kommer jag garanterat hem igen. Om samma folk är kvar här... (och en del är viktigare än andra men det vet ni också...)

Och du vet det också, för det sa jag till dig...våga bara glömma det!

Skulle det inte vara jävla kul att jobba julbord igen? Jo, minsann det vore det! Christmas-table! Som vi säger. I mitt land.

Fredag. Jag sitter hemma. Som man gör. När man är vuxen. Jag slickar mina sår, bakfylla sitter i så mycket längre numera. Gnyr lite över onda ben och ömma revben. Men jag vet var det kommer ifrån, man skulle kunna kalla det otränad. Mmm...skulle man. På´t igen och öva mer då! Lovely... Mhmm...

Och dig, dig tror jag jag saknar mest av allt, men jag tänkte ta med dig till Skottland, ok?

Fantastiska repris! (Jodå, jag kör repriser om de är bra)

Ojoj....Nybrogatan....jag säger bara det. Ojojoj...

Hade en fabulösisk kväll igår som började på Grappa med fina, människor och god mat som dessutom var gratis när min rika lillsyss betalade. Älska! Drack mer än nödvändigt, så som man gör på Nybrogatan. Det kändes lite som förr. Jag låtsades ha full koll på läget, även när det blev lite dimmigt, drog upp mitt älskade VISA-kort i tid och otid och drack efter grupp-tryck och blev full därefter. Men jag tycker jag skötte mig ganska snyggt. Jo, jag tycker det.

Tack underbara ni. Hade roligt. Som fan. Fin kväll...

...som avslutades med en minst lika fantastisk natt, morgon, förmiddag och eftermiddag. Jag vet hur man ska välja sitt sällskap och Ditt är alldeles perfekt. Väl spenderad tid. Tack för det och DiLeva och rufsigt hår.

Min dimma min dimma...jag såg allt så klart i min dimma.

Sssschhhwwwweeden

Det tog mig ett tag, men jag kom fram... Fyfan att det ska vara så jävla svårt att ta sig till Sverige. Lämnade mitt hus halv nio på lördagkvällen och landade i Sverige klockan två på eftermiddagen på söndagen. Tåg i två och en halv timma till Edinburgh, 20 minuters taxi till flygplatsen, 11 timmars väntande på flyget...två timmars flyg. Fint... 11 timmar på en flygplats. UNDERBART. Det går nämligen inga tåg från min håla på söndagar. Men det var kul att vänta i 11 timmar. Jätte. Jag åt frukost två gånger. En gång 03.00...och en gång vid 05.30. Det var dyrt...och gott så skitsamma.

Känns inte som jag nånsin åkt härifrån...konstigt det där...

Nu är jag hemma i alla fall...

The Ice cream-truck

Jag ar ledig idag. Gar hemma och dammar (hahaha), stadar, tvattar pch packar, sadar som man gor infor en utlandssemester...eh...hemlandssemester. Det ar jattetyst i huset, eftersom det bara ar skit pa tv. Men plotsligt, for en sisadar tre timmar sedan borjade en melodi ljuda genom bade marg och ben, hus och vaggar...oavbrutet...jatteirriterande. En san dar melodi som later som om den kom fran en mobiltelefon... STorde mig pa det i ungefar tva pch en halv timma. Sedan kom jag pa att det kanske var en mobil. Min mobil. Min vackarklocka med andra ord, for melodin var tamefan lika irriterande och jobbig och hade en san dar stegrande ton om man inte vaknar av den forsta laga melodislingan. Sprang upppfor trappan...det var inte mobilen. Tittade ut genom fonstret. Det var glassbilen! Den javla glassbilen! Inte vet jag hur glassbilar later har...men uppenbarligen litegrann som ett mobilalarm. Forbannade glassgubbe... Saklart han maste ha laten stegrande, inte en javel som vill kopa glass i den har kylan. Dumfan...

Maste dock ge honom lite cred och saga att synen gladde mig en smula. Glassbilen sag ut som pa tv...med en lucka pa sidan som folk koar framfor och med glassgubbe i randigt forklade och fanig hatt. Jag gillar att saker ser ut som pa tv har. Som glassbilen. Och ungar i skoluniform. Och de fula britterna. Jag gillar det. Jag gillar inte glassbilens melodi.

Jag gillart...men vem blir sugen pa glass av en vackarklocka??


Stjarndamm

Jag langtar efter falukorv med stuvade makaroner. Jag langtar efter kottbullar med lingon. Jag langtar efter min familj, mina vanner, riktigt kaffe, ost som inte ar cheddar, marmelad till min mogelost...knackebrod med kaviar...jag langtar efter att prata svenska (det ar inte alls lika latt att vara bitsk pa engelska). Jag langtar efter att kunna ringa vem jag vill nar jag vill utan att betala fem kronor i minuten. Jag alskar att vara borta hemifran sa jag kan sakna och uppskatta det jag aldrig tankte pa tidigare.

(Jag saknar som fan att bo i ett varmt hem med isolering dar man inte fryser som fan sa fort man tar av sig dunjackan)

Men jag vill komma tillbaka hit, komma ihag semestern i sverige med varme, sakna mina vanner lite till och aterga till det har, det nya, det som borjar bli sa javla langtrakigt som alla jobb blir till slut.

Hade grym kvall igar. Jag och sambon hade sverigekvall blandat med nostalgi och lyssnade pa svensk musik och dance-musik fran 90talet. Kunde inte lata bli att undra nar fan jag blev sa gammal. Nar musiken fran hogstadiediscot gick fran att vara hipp till kult. Nar jag gick fran att vara fjorton till 25. Vad hande? KOmmer inte ens ihag vad jag gjorde nar jag var fjorton. Hade formodligen ganska trakigt...misstanker det starkt...

Na nu javlar ar jag trott pa den har forbannade tvn. INTE. ETT. SKIT. ATT. TITTA. PA.

Det har med stjarndamm..som glimtar fran forr...det basta...

Zombie...zombietrott...zzzoombieee...

Dyngtrott. Kom inte i sang forran halv fyra inatt...bussen till jobbet gar halv atta. Det var sadar...speciellt som det hade svepts ol och vin flitigt i en sisadar atta timmar. Tungt. Jag och F vet fattar tydligen inte vad som ar bra for oss... Halv ett dok Neil upp. Vi jagar tredje sambo och han kom for att provdricka med oss. Eller nat. Sent blev det i alla fall. Och fulla blev vi (jag).

 Dackade pa soffan nar jag kom hem och vaknade latt forvirrad av Marley som ringer och star utanfor dorren. Jag var verkligen inte jattesocial. Trakig skulle man till och med kunna saga. Stackars han. Han gick i alla fall ovanligt fort. Skulle ju gjort sa mycket idag. Tvattat, borja packa lite, stada huset....kom bara sa langt som till att slanga in klader i maskinen. Lagom jobbigt.

 Nu planerar jag att sitta har resten av kvallen. Inte ga en meter.

Om nagon skulle kunna tanka sig att dyka upp pa FB for att umgas lite vore det en bra ide tycker jag. Tyst har...

Det har med vanner...

Jag har funderat lite pa det har med vanner... Kan man ha for manga? Vem ar vard att kallas for en van? Nar slutar man vara vanner, nar kan man inte forlata langre och nar slutar vanner vara viktiga?

Pa statt kallade alla varandra for vanner. Egentligen tyckte nog inte halften om varandra, egentligen, men vi umgicks som man gor i den branschen, oftast hade vi fruktansvart roligt ihop, blev alldeles for fulla och var alldeles for olika. Men kul var det... Efter att jag flyttade har jag funderat pa vem jag saknar, vilka var mina vanner...pa riktigt, vilka ser jag fram emot att se igen? Djupt, eller hur? Det kommer sluta med att jag gor som forr, skrattar med alla, dricker for mycket och de som haller kaften om det dagen efter kommer jag kalla en bra van.

Camilla, saklart, som har kant mig langre an nagon annan. Jag har uppenbarligen inte vanner sedan barndomen som alla andra, men hon har atminstone kant mig i...hmm...ah herregud, nio ar. Det du, Camilla, det hade du inte raknat med, att vi ar sa javla gamla... Camilla ar pa riktigt. Vi ar olika som fa, egentligen borde jag inte alls gilla henne, hennes intressen irriterar mig och hennes skor ar ofta fula. Hon tycker formodligen samma sak om mig. Det ar det braiga i kraksangen, att vi sager som det ar....jag tanker inte ljuga om att hennes skor ar snygga nar Mary Poppins har battre smak. Usch! Och hon ar okej med det. Och tvartom. Formodligen ar det jag som inte har nan koll alls pa skor och klader och grejer, men det ar en annan diskussion. Sammanfattningen ar iaf att vi inte alls kommer overrens i ett kok, tycker olika om det mesta, kan inte umgas med varandras vanner...men tillsammans funkar vi. Som olja och vinager typ... Maste alska henne. Skumt va?

Egentligen var det inte alla andra som jag tankte skriva om...egentligen tankte jag pa A. Hon vet vem hon ar...och formodligen alla andra ocksa, men jag kan ju forsoka leka diskret... Hon ar precis som jag, uppenbarligen alldeles fantastisk darigenom. Tre ar....tre ar av vin, djupa samtal, ytliga skratt, killar, tysta kvallar framfor tvn, vardagslyx med bubbel och porr, rymma-hemifran-dagar, gomma sig pa munktell-kvallar, ockuppera hus pa landet... Roligt! Fabulosiskt skulle man kunna kalla det. Nagonstans tappades det bort litegrann...jag vet vad det berodde pa,,,men det var sorgsamt...jag konfronterade det ett par ganger, men man trottnar till slut. Jag gjorde det. Men det var jobbigt. Sedan akte jag...och det var fortfarande tyst. Storde mig som fan. Men aldrig, aldrig slutade jag kalla henne for min van. For jag vet...vilka som ar pa riktigt, som jag kallar min van for att de ar det och inte bara for att vi rakar befinna oss pa samma stalle och blir fulla ihop. Hur skulle jag kunna dumpa nagon som fort in sa mycket knappigheter i mitt liv.
     Tillbaka igen. Tystnaden ar borta...och jag alskar det. Hoppas du fortfarande har YouPorn pa din dator, allra knappaste du! Alskar minsann dig ocksa!

Glom inte bort att jag sallan ar sa har djup. Uppskatta det! ;)

Grrrrrrrrrrr

Jag slutade klockan tva idag. Det ar forbannat tidigt. Men det ar dott pa jobbet...ingen ide att vara sa javla manga nar det inte finns nat att gora. Personalbussen hem gar tio over tva. Langt uppe pa backen. Sprang till omkladningsrummet, bytte om i stalmannenfart och gick bautasnabbt uppfor den forbannade backen. Tio over tva...jag kom dit tolv minuter over. Fan. Tillaggas bor att p-bussarna inte gar oforskamt ofta. Typ jattesallan. Suckade lite, vande om och borjade ga nerfor backen igen. Kanske gick det en lokalbuss? Det gjorde det. Och den passerade mig precis nar jag nadde slutet pa backen. Fan. Igen. Missade precis tva bussar med tva minuter med tio minuters mellanrum. Bra da. En och en halv timma till nasta buss. Det blev trasmak i rumpan i rokrutan. Hann nog se alla komma och ga minst en gang. Jag bor har...har i rokrutan.

Kom hem, badade jattelange i mitt badkar...tvattat, stadat, lagar mat. Gorgonzola och baconfyllda kycklingrulader med ugnsrostad potatis, rotfrukter och bluecheesesas. Later bra. Ska bara se till att inte overkoka kycklinjaveln... Fan, skulle ha tagit upp den fem minuter sen... Gissar att jag INTE tanker bjuda sambon herr Souschef pa mat ikvall.

Haha, jag har inget liv. Det har ar ju nastan varre an att skriva om tv. Sorry...

Jag hoppas pa att ha massa att skriva om nar jag kommer hem

Nar Sky kom till familjen...inte.

En av mina vanner har sprang omkring med en Beer World Tour-tshirt haromdagen. Pa framsidan stod det typ sju olika sprak att bestalla ol pa. Pa svenska heter det tydligen Tva oler behaga. (Ni far inbilla er att jag har prickar over mina a och o) Jag funderade i tva millisekunder. Vafan ar det for sprak?? Tva oler behaga... Sen poppade det upp. Nagon idiot har formodligen suttit och googlat frasen Two beers please och fatt upp den direkta oversattningen. Tva oler behaga. Det roade mig nagot fruktansvart. Speciellt som ordet oler inte ens finns pa svenska. Dumskallar...


Kommer ni ihag nar vi vaxte upp och bara hade ettan, tvaan och fyran pa tv? Jag kommer ihag. Kommer ni ihag dagen nar aven trean flyttade in i erat hem? Jag kommer ihag. Det var en gladjens dag. Jag ville tamefan aldrig lamna soffan. Trean var lite magisk, lite speciell var man om man hade trean. Jag var speciell...
     
Huset jag bor i nu far en massa klagomal over sig fran mig och min sambo. Vi hatar kanalutbudet. Det ar fyra kanaler. Jojomen...precis som nar vi vaxte upp. Men fyra kanaler...det var ju sa javla magiskt da, sa jag forsoker inbilla mig att det ar helt okej nu ocksa. Inbillandet gar daligt...men jag forsoker.
     Mitt i allt detta spottande over tvn bestallde sambon Sky (nagot slags kabel-tv/parabol-grejs skulle jag tro) pa fyllan. Lyckan var oandlig. Vi skulle fa Sky tillbaka....sky...med riktiga program som man kan zappa som en galning mellan och anda inte hitta nagot att titta pa...underbart... F pastod att Sky skulle komma och installeras pa tisdag (idag). Har har vi det lilla kruxet med att han internetshoppar pa fyllan. Jag kom precis hem. Och Sky ar tamefan inte har. Man vet aldrig om han inte bestallde det, tog fel pa dag eller gav bolaget fel adress. Man vet aldrig...med sambon pa fyllan. Spannande varje gang. Som ett kinderegg...


Jag imponerar mig sjalv litegrann nar jag kan skriva ett helt inlagg om tv. Jag ar ju fan trakigare an Kissie och Bessie och Blondinsara tillsammans. Jihooo!

Man kanske skulle bli kronikor...


Svininfluensan

F ar sjuk. Jattesjuk. Typ svininfluensesjuk. Jag ar overtygad om att det ar svinis. F ar killen jag bor med for att fortydliga. Det oroar mig en gnutta att nagon jag delar tak, badrum och kok med sprinegr runt med svininfluensan. Inget ar bekraftat, men det skulle inte forvana mig ett dugg. Inte alls. Sjalv ar han mest overtygad om att han ar doende, sadar som killar gor nar de ar forkylda. Han ligger pa soffan, snorvlar lite, tar sig for pannan och stonar. Aaaaah...jag ar sjuuuuuk... Vi raknar med att han ska overleva helgen atminstone, speciellt med tanke pa att det bara ar 5 timmar kvar av dagen. Han sitter upp, han andas, han ser...nastan...levande ut.

Egentligen ar han nog mest lite snorig och har ont i halsen med en slang av huvudvark...men man vet aldrig....med svinis.

Sjalv har jag spenderat dagen pa soffan, precis som F. Men jag ar frisk...an sa lange. Jag ar bara lat. Har dammsugat, tvattat lite...men that's it. Resten av dagen har jag tittat pa min influensesjuke sovande sambo. Det var kul. Jatte.

Sahar framat kvallen, nar den fantastiska sol vi faktiskt haft hela dagen har gatt ner...funderar jag faktiskt pa att ga till affaren. De har choklad dar. Jag vill ha choklad. Tror det ar bra for immunforsvaret.

Har jag glomt att saga att jag har en fantastiskt fin gasspis i mitt hus? Den anvander vi flitigt pa kvallarna nar vi fryser, for det ar ju sa javla kul att betala hoga gasrakningar. Vi ar valdigt resonabla i mitt hushall. El och gas ar ungefar 3 ggr sa dyrt har som i sverige. Ser fram emot att betala det. Verkligen.

Choklad...for att undvika svinis, inget annat

Bra. Da kanns allt som vanligt igen da.

Det kanns som att jag tappat pengarna, slangt mjolken och nagon trampar pa mitt huvud. Sa kanns det. Egentligen gav jag snallt mina pengar till bartendern, drack upp spriten och darav huvudvarken. Konstigt sa det kan bli ibland... En av killarna jag bor med flyttar, hans sista kvall och traditionsenligt och utan knussel havdes det sprit i varenda horn. Bra jobbat. Sjalv trodde jag att jag var ansvarsfull nar jag gick hem vid elva. Hade fel... Den andra killen jag bor med planerade namligen att rymma till en kompis for att slippa efterfestandet vi trodde skulle aga rum i vart hus. Jag rymde ocksa. For jag var snvarsfull och skulle jobba idag och behovde sova. Mhmm...

Sa fel jag hade. Igen. Slutade med att jag och Flange blev dyngfulla i kompisens vardagsrum och dackade framfor en film. BRA!! Vi dricker alltid for mycket. Daligt sallskap. Na, underbart sallskap, fel sysselsattning. Pa fel dag menar jag.

Kom atminstone till jobbet. I tid. Om an som ett laskigt vrak.

Imorgon ar jag ledig. Dricker vin bara for att. For att jag vagrar vara spiknykter en lordag nar jag 'r ledig en sondag. Detta ar min mogna sida.

In i dimman...

Raknar dagarna...

11 dagar kvar. Sedan ar jag hemma. I Sverige, i det gra, jag har hort att det snoar. Jag hatar sno. Har snoar det aldrig. Det ar skitbra. For nara havet. Underbart. Ska alltid bo vid havet.  Jag planerar alltsa inte att komma hem och gora snoanglar. Jag ska halla mig inomhus. Pa pubarna. Jepp.

Har flyttat. Igen. Tre hus pa 5 manader. Bra av mig. Bytte till ett nytt personalboende for tre veckor. Lag precis vod hotellet. Det var ett varmt hus. Det var en trevlig skillnad fran mitt forsta hus som alltid var skitkallt. Synd bara att det varma huset inte hade nagon dusch. Javla langsam service pa det dar stallet...hur svart ska det vara tt fixa en ny duschjavel??

Har i alla fall flyttat ifran huset utan dusch nu. Bor i ett privatagt hus numera. No more fucking personalhus. Riktigt badrum, underbart kok, fantastiskt sovrum med massa garderober. Delar med tva killar fran hotellet. Souschefs. Jag raknar med att kunna plocka upp hemlig information och avancera fort som fan. Mmmm...sakert...det enda man lar sig i det har huset ar att dricka sa manga ol pa sa kort tid som mojligt...och det kunde jag ju redan. Statt var en finfin larare...

Vad mer? Fattar inte att jag inte har nagot att beratta nar jag inte har bloggat pa sa lange...men jag antar att vardagen ar gra har ocksa. Precis som vanligt. Hander inte sa mycket...mer an att jag pakcar och flyttar mest hela tiden...

Men vi ses snart, och da uppdaterar vi, pa riktigt. In real life. I dimman, under regnet, i morkret...ses pa andra sidan...

Jag sag fram emot nagot som inte finns....hur dumt var inte det?

RSS 2.0